Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dovleac copt, cu miere (rețetă răzășească)

Dovleac copt, cu miere (rețetă răzășească)

Despre bucatele din Tansa, sat de răzeși din buza Ieșilor, mi-a vorbit mai demult pictorița naivă Catinca Popescu, veche și bună prietenî din Bacăul tutelar al amintirilor mele de tinerețe. Rețete simple, dar cu gust de poveste!

Pictoriță a satului natal, cu lanurile lui de floarea-soarelui și stupinele raspândite pe coaste de deal, îmi povestea despre bucatele din casa părinților, agricultori și apicultori, pentru care aurul mierii era adevarata avere. Nu-i de mirare, deci, că-n iernile bogate-n zăpezi, găteau bătrânii ei... Dovleac copt cu miere.

Te-ar putea interesa și aceste rețete:

Ciudir ca la Bucerdea Vinoasă

Sarmale fierte-n bostan, la gura sobei

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Ai trebuință de:......................

Citește rețeta mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri