Și cu brânza, dar asta o să vă arătăm într-o altă rețetă. Până atunci însă, am făcut dovleac umplut cu carne tocată, în care am adăugat și puțină afumătură. O bunătate, vă asigură cumvaplace.ro
INGREDIENTE
-
2 dovleci potriviți
-
450 g carne tocată de porc
-
150 g cârnați afumați
-
1 ceapă
-
1 ardei gras roșu (sau gogoșar)
-
1 cutie de roșii în suc propriu
-
200 g mix de brânzeturi
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați dovleacul în jumătăți, îl curățați de semințe și îl dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
- Între timp, căliți ceapa în două linguri de ulei bine încins.
- Puneți carnea tocată, sare și piper, amestecați și o țineți pe foc până scade zeama pe care o lasă. Apoi puneți feliile de cârnați.
- După câteva minute, puneți ardeiul tăiat și după ce și acesta s-a înmuiat, adăugați roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă, să scadă sosul.
- Scoateți dovleacul și îl scobiți cu lingura. Puneți umplutura de carne și presărați deasupra mixul de brânzeturi.
- Dați la cuptor, la 200 de grade, câteva minute, doar cât se topește brânza și se rumenește deasupra, aproximativ 10 minute.