Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dovleac umplut cu carne

Dovleac umplut cu carne

de Andreea Tiron    |   

Pe lângă calitățile nutritive pe care le are, dovleacul se completează foarte bine cu carnea.

Și cu brânza, dar asta o să vă arătăm într-o altă rețetă. Până atunci însă, am făcut dovleac umplut cu carne tocată, în care am adăugat și puțină afumătură. O bunătate, vă asigură cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • dovleci potriviți

  • 450 g carne tocată de porc

  • 150 g cârnați afumați

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras roșu (sau gogoșar)

  • 1 cutie de roșii în suc propriu

  • 200 g mix de brânzeturi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați dovleacul în jumătăți, îl curățați de semințe și îl dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
  • Între timp, căliți ceapa în două linguri de ulei bine încins.
  • Puneți carnea tocată, sare și piper, amestecați și o țineți pe foc până scade zeama pe care o lasă. Apoi puneți feliile de cârnați.
  • După câteva minute, puneți ardeiul tăiat și după ce și acesta s-a înmuiat, adăugați roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă, să scadă sosul.
  • Scoateți dovleacul și îl scobiți cu lingura. Puneți umplutura de carne și presărați deasupra mixul de brânzeturi.
  • Dați la cuptor, la 200 de grade, câteva minute, doar cât se topește brânza și se rumenește deasupra, aproximativ 10 minute.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: dovleac umplut cu carne
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri