Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze şi crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE

Dragnea: Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze şi crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, consideră că majorările succesive ale preţurilor la energie electrică şi gaz "nu sunt în regulă".

El a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că "aceste preţuri sunt mărite prin acceptarea includerii în preţ a unor pierderi nejustificate ale celor care distribuie energia", cu acceptul reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze şi crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE, iar aceste majorări afectează şi populaţia şi agenţii economici", a afirmat Dragnea.

Liderul social-democrat a subliniat că în România pierderile acceptate de ANRE se ridică la 17%, în condiţiile în care în Olanda sunt de 4%, în Germania de 5%, iar în Franţa de 8%.

Dragnea consideră că înfiinţarea unei comisii de anchetă a activităţii ANRE "se dovedeşte încă o dată justificată". www.agerpres.ro

Subiecte în articol: liviu dragnea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri