Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Parteneriatul cu SUA, o condiție esențială pentru întoarcerea noastră în lumea democratică

Drulă: Parteneriatul cu SUA, o condiție esențială pentru întoarcerea noastră în lumea democratică

Parteneriatul strategic cu Statele Unite a fost o condiție esențială pentru întoarcerea noastră în lumea democratică, a spus președintele interimar al USR Cătălin Drulă, la ședința solemnă dedicată aniversării a 25 de ani de la lansarea parteneriatului dintre România și SUA.

„V-aș invita la un exercițiu de imaginație: să vă închipuiți cum ar fi arătat România fără o relație solidă cu Statele Unite. Cum ar fi arătat economia noastră, cum ar fi arătat apărarea noastră, cum ar fi arătat relațiile noastre internaționale. Azi, ne este clar tuturor că parteneriatul strategic cu Statele Unite a fost o condiție esențială pentru întoarcerea noastră în lumea democratică. A fost începutul drumului către aderarea la NATO și către siguranța de care ne bucurăm azi. Președintele Emil Constantinescu spunea în acea zi de iulie 1997:

El afirmă că România și SUA au trecut prin momente grele împreună: atentatele din 11 septembrie 2001, operațiunile militare din Afganistan și Irak, combaterea terorismului și, acum, amenințarea reprezentată de Rusia la întreaga Europă.

„Eu nu voi uita însă cum pe 11 iulie 1997, președintele Bill Clinton ne spunea la București:

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Cătălin Drulă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri