Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Lasconi: Funcţia de comisar european nu e jucăria lui Ciolacu, este nevoie de consultări publice

Elena Lasconi: Funcţia de comisar european nu e jucăria lui Ciolacu, este nevoie de consultări publice

de Redacția Jurnalul    |   

Uniunea Salvaţi România îi cere premierului Marcel Ciolacu să organizeze consultări publice cu toate partidele şi cu societatea civilă pentru desemnarea comisarului european din partea României.


"Funcţia de comisar european nu este jucăria lui Marcel Ciolacu, este o funcţie importantă pentru România şi avem nevoie de o persoană care să reprezinte cu profesionalism şi cinste ţara noastră. Nu e normal să aflăm pe surse diverse propuneri ale PSD, nu ne ajută nici dezminţirile PNL că Iohannis nu va fi recompensat cu funcţia de comisar european pentru ultimii zece ani de lene şi inactivitate", a declarat preşedintele USR, Elena Lasconi, într-un comunicat.


De asemenea, USR cere ca Guvernul PSD - PNL să facă publice criteriile pentru alegerea propunerilor de nou comisar din partea României şi, de asemenea, să respecte propunerea şefei Comisiei Europene de a trimite două propuneri - un bărbat şi o femeie.

30 august este data limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să propună câte doi candidaţi pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri