Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Elena Udrea merge la închisoare, ca urmare a deciziei definitive a ÎCCJ. Fosta candidată la alegerile prezidențiale a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul Gala Bute.

În urmă cu scurt timp, judecătorul a respins contestația în anulare. Acest lucru înseamnă că rămâne valabilă condamnarea inițială de 6 ani de zile, fără posibilitatea rejudecării.

Procurorul DNA a declarat că își dorea pedepse mai mari, însă în concluziile scrise trimise către judecător, acesta precizase că își dorește menținerea condamnărilor pronunțate deja.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA.

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.

Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare: Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) - un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) - 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) - 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) - doi ani şi şase luni cu suspendare.

Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Subiecte în articol: Elena Udrea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri