Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea ar putea scăpa astăzi de pușcărie: ÎCCJ se pronunță pe cererea de revizuire în dosarul Gala Bute

Elena Udrea ar putea scăpa astăzi de pușcărie: ÎCCJ se pronunță pe cererea de revizuire în dosarul Gala Bute

de Redacția Jurnalul    |   

Elena Udrea ar putea fi eliberată, dacă Instanța Supremă va pronunța luni o decizie favorabilă în cazul fostului ministru, care a solicitat o revizuire a pedepsei în dosarul „Gala Bute”.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți se Casație și Justiție (ICCJ) se pronunță luni pe cererea de revizuire a pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

Cererea de revizuire a Elenei Udrea se bazează pe un document emis de SRI, care ar conține informații conform cărora Udrea ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Dacă cererea de revizuire ar fi admisă, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ar putea părăsi Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei, în aprilie 2022, şi a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia, fiind dusă în Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea a ispășit deja o treime din pedeapsă.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri