Jurnalul.ro Sport eXtrasport Emma Răducanu va fi pregătită de antrenorul german Torben Beltz

Emma Răducanu va fi pregătită de antrenorul german Torben Beltz

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, l-a numit pe germanul Torben Beltz ca nou antrenor, a anunțat britanica, după ce a fost învinsă, marți, în meciul de deschidere de la turneul de tenis de la Linz, Austria.

Răducanu, în vârstă de 18 ani, rămăsese fără antrenor de când s-a despărțit de Andrew Richardson, la două săptămâni după triumful ei surprinzător de la Flushing Meadows, în septembrie, unde a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un turneu major.

"Este, evident, un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Sunt cu siguranță foarte entuziasmată să lucrez cu el pe tot parcursul pre-sezonului și până la anul", a declarat Răducanu, care fusese cap de serie numărul unu la Linz, reporterilor, după înfrângerea cu 6-1 6-7(0) 7-5 în fața chinezoaicei Wang Xinyu, venită din calificări.

"Am un sentiment foarte pozitiv cu privire la toată munca ce urmează să vină", a mai spus britanica.

Beltz, care s-a despărțit recent de compatrioata lui Angelique Kerber, a condus-o pe fostul număr unu mondial la câștigarea titlurilor de la Australian Open și U.S. Open, în 2016.

"Evident, a lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de bună și care s-a descurcat extrem de bine și a câștigat trei Slamuri și cred că această experiență cu siguranță ajută pe cineva atât de neexperimentat ca mine...", a adăugat Răducanu.

"De asemenea, este un tip foarte pozitiv, vesel, care aduce o energie grozavă în echipă, așa că cred că și asta este important atunci când călătorești pe drumuri, pentru o perioadă destul de lungă de timp, în turneu."

În vârstă de 44 de ani, Beltz a mai antrenat-o pe croata Donna Vekic, între 2017 și 2020, ajutând-o să pătrundă în top 20, înainte de a se alătura din nou echipei lui Kerber, anul trecut.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: emma raducanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri