Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

Emmanuel Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, liderul de la Paris reafirmând sprijinul pentru Republica Moldova, în acţiunile de contracarare a presupuselor tentative ruse în scopul destabilizării, precum şi pe parcursul european.

Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Maia Sandu susţinerea sa în contextul "tentativelor ruse în scopul destabilizării" şi al "tensiunilor", a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Franţei a salutat, în cursul convorbirii telefonice, "eforturile" Republicii Moldova, candidată pentru admiterea în Uniunea Europeană, în sensul aplicării reformelor, în special în domeniul "justiţiei" şi pentru "îmbunătăţirea acţiunilor de combatere a corupţiei", subliniază Preşedinţia Franţei.

Preşedintele Maia Sandu a denunţat în mai multe rânduri presupuse acţiuni ruse în scopul destabilizării Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent o rezoluţie prin care a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi a denunţat atrocităţi atribuite armatei ruse. Însă Administraţia Rusiei a recomandat Republicii Moldova să evite "retorica antirusă" şi a denunţat "informaţiile false" privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.

În schimb, Administraţia Statelor Unite a acuzat Rusia că încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunţând că va oferi susţinere acestei ţări prin transmiterea de informaţii şi prin asistenţă.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: emmanuel macron republica moldova
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri