Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare spectaculoasă a trei deţinuţi dintr-un penitenciar din Elveţia

Evadare spectaculoasă a trei deţinuţi dintr-un penitenciar din Elveţia

Trei bărbaţi au evadat dintr-un centru de detenţie administrativă din Geneva, folosind metode demne de un film, informează AFP.

Bărbaţii au tăiat mai întâi gratiile celulei înainte de a se strecura afară cu ajutorul unui cearceaf, au anunţat autorităţile din Geneva. În plus, "alarmele nu s-au declanşat", din motive încă nedeterminate, au adăugat autorităţile într-un comunicat.

Această "evadare triplă" a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Cei trei fugari, originari din Maroc şi Algeria, au vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani şi erau încarceraţi de câteva săptămâni înainte de a fi transferaţi în ţările lor.

Potrivit primelor constatări, o bară de la fereastra unei celule a fost tăiată, iar restul grilajului deformat. Ulterior, deţinuţii au coborât de la etajul unu la parter cu autorul unui cearceaf, apoi au escaladat gardul incintei şi au fugit.

Anchetatorii nu exclud existenţa unor complici din exterior.

Atunci când un paznic a mers să trezească joi un deţinut, el a constatat că acesta nu se mai afla în celulă.

"Acelaşi lucru se întâmplase şi cu alţi doi prizonieri din celulele vecine de la acelaşi etaj - aceştia fiind închişi în sectorul lor, nu pe celulă, în perioada nopţii", au explicat autorităţile cantonale.AGERPRES

Subiecte în articol: evadare detinuti elvetia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri