Jurnalul.ro Ştiri Observator Explicația lui Ciolacu în privința creșterii prețurilor: „E normal că există o dinamică!”

Explicația lui Ciolacu în privința creșterii prețurilor: „E normal că există o dinamică!”

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este normal să existe „o dinamică” în privința prețurilor, însă important este ca românii să aibă putere de cumpărare, ceea ce s-a relizat odată cu indexarea pensiilor și a salariului minim.

„Noi am indexat pensiile cu 13,8%, am mărit salariul minim. Acum doi ani spuneam că vom ajunge la 500 de euro și la venitul mediu de 1000 de euro. Venitul mediu a ajuns la 1100 de euro și la salariul minim la 480. E normal că există o dinamică (în privința prețurilor - n.r.). Dacă facem o raportare la un bon de acum 10 ani veți vedea că raportarea numerică este la fel de mare”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliști despre creșterea prețurilor la produsele la bază.

Ciolacu a amintit că de anul viitor se va intra în formula salariului minim european, ceea ce va însemna „o formulă de creștere, nu mai este o decizie politică”. Odată cu implementarea salariului minim european, premierul spune că România intră „în rândul țărilor dezvoltate”.

„Importantă este puterea de cumpărare. Iar în acest moment cu scăderea inflației sub 5%, puterea cumpărare a crescut. De fapt, economia, 90% este pe investiții. (...) De la începutul anului avem o creștere și pe consum”, a mai spus Ciolacu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu cresterea preturilor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri