Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul mediului: Un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanție Returnare

Ministrul mediului: Un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanție Returnare

de Redacția Jurnalul    |   

Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a anunțat luni că un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanție Returnare. Sistemul este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani dn România, a fost concluzia ministrului.

PET-urile colectate în România ar putea înconjura Pământul de cinci ori, susține Mircea Fechet.

„Un miliard de ambalaje colectate prin Sistemul de Garanție Returnare! SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu. Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori. Pentru prima dată după revoluție, marii procesatori de PET nu mai importă acest material, întrucât SGR-ul furnizează suficientă materie primă”, a explicat Fechet.

Ținta este ca numărul ambalajelor colectate să crească de trei ori.

„Ținta pentru anul acesta este 3,2 miliarde de ambalaje și sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor. Sunt recunoscător şi mândru pentru determinarea şi efortul vostru al tuturor. Împreună, facem o diferență reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul și cooperarea fiecărui cetățean în parte. Vreau să mulțumesc românilor și tuturor partenerilor noștri - retaileri, producători, autorități, furnizori - pentru sprijinul acordat! Mă bucur că fac parte din această călătorie transformatoare pentru țara noastră”, a precizat ministrul Mediului.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri