Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul de Artă și Patrimoniul invizibil la Point Hub

Festivalul de Artă și Patrimoniul invizibil la Point Hub

de Magdalena Popa Buluc    |   

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează un eveniment cultural cu participare internațională, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, dedicat patrimoniului invizibil.


Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.


Festivalul de Artă are ca tematică Patrimoniul invizibil (scufundat/distrus/pierdut în uitare), recuperarea și reinterpretarea acestuia cu ajutorul expresiilor artistice contemporane și a noilor tehnologii.


Evenimentul reunește specialiști din domenii diverse precum artă, urbanism, patrimoniu cultural și turistic, scenografie, animație sau realitate virtuală.
Festivalul de Artă va include o serie variată de activități: prezentări multimedia, discuții pe tematica festivalului, vizite ghidate la Podul Anghel Saligny și Cetatea Carsium din Hârșova, o expoziție de fotografie, ateliere creative, proiecţii de filme și altele.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri