Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maximum 7 metri cubi

Fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maximum 7 metri cubi

de Redacția Jurnalul    |   

Fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maximum 7 metri cubi, ce va fi plătit din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei pe familie, a anunțat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

La începutul ședinței de guvern de miercuri, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că pachetul de ajutoare pentru persoanele și familiile afectate de inundațiile recente din Moldova va fi completat.

Premierul a spus că va fi asigurat, prin Romsilva, „lemnul de foc, și mulțumesc domnului ministru, necesar încălzirii locuințelor, în baza solicitărilor depuse de primării”. El a adăugat că este vorba despre 7 metri cubi pentru fiecare familie, ce vor fi plătiți din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei.

Mai mult, Ciolacu a anunțat că a „obținut pentru România acces la o linie de finanțare de 467 de milioane de euro”.

„Fondurile sunt oferite de mari finanțatori internaționali și pot fi atrase și pentru situații de urgență produse anterior semnării împrumutului. Astfel, o parte din bani pot fi accesați și pentru gestionarea efectelor inundațiilor recente din Galați și Vaslui”, a mai spus acesta.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: lemn de foc metri cubi Marcel Ciolacu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri