Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei focare ce nu pot fi stinse nici măcar pe cale aeriană, rămase în Masivul Piatra Mare

Trei focare ce nu pot fi stinse nici măcar pe cale aeriană, rămase în Masivul Piatra Mare

de Redacția Jurnalul    |   

Incendiul din Masivul Piatra Mare, izbucnit marţi, nu a fost lichidat în proporţie de 100%, miercuri mai existând trei focare de mici dimensiuni care nu pot fi stinse nici măcar pe cale aeriană şi care continuă să fumege.

"În această dimineaţă, s-a efectuat o recunoaştere la locul incendiului izbucnit în masivul Piatra Mare. S-a constat că mai sunt trei focare de mici dimensiuni care fumegă, situate pe un perete stâncos, abrupt, unde accesul nu se poate realiza nici pe cale terestră şi nici pe cale aeriană. Mai mulţi lucrători de la Ocolul Silvic au rămas să supravegheze zona, iar celelalte forţe s-au retras. În continuare, vom monitoriza evoluţia situaţiei şi vom lua măsurile necesare care se impun", a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, locotenent-colonelul Ciprian Sfreja.

În cursul zilei de marţi au fost efectuate 18 lansări de apă cu ajutorul elicopterului dotat cu sistem Bambi Bucket, aparţinând IGSU. Acesta a fost solicitat în sprijin din cauza faptului că accesul la locul incediului pe cale terestră era extrem de dificil, fiind o zonă stâncoasă.

Marţi seara, la lăsarea întunericului, acţiunea pentru stingerea incendiului din masivul Piatra Mare a fost sistată, fiind reluată miercuri dimineaţa. În cursul nopţii, cinci lucrători de la Ocolul Silvic şi Salvamont au rămas în zonă pentru supravegherea focarelor de incendiu.

Incendiul a izbucnit marţi, în jurul amiezii, în zona cabanei din Masivul Piatra Mare situat în Munţii Bârsei. AGERPRES

Subiecte în articol: focare incendiu piatra mare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri