Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fostul CEO al McDonald’s România cumpără franciza a 10 restaurante McDonald’s din Austria

Fostul CEO al McDonald’s România cumpără franciza a 10 restaurante McDonald’s din Austria

Daniel Boaje, fostul CEO şi acţionar minoritar al McDonald’s România, preia franciza a zece restaurante ale gigantului american din Austria, mai exact din Graz, Feldkirchen bei Graz şi Seiersberg, scrie Ziarul Financiar.

Executivul român cumpără franciza de la antrepre­norul Dietmar Kuhn. În Austria McDonald’s are 196 de restaurante, fiind unul dintre principalii operatori, conform datelor de pe site-ul propriu. Aproximativ 85% dintre acestea sunt operate în sistem de franciză, existând 45 de francizaţi.

Pe plan local businessul companiei americane de fast-food e operat tot în franciză, dar de un singur partener.

Daniel Boaje a încasat în vara anului trecut 12 milioane de euro pentru pachetul de 10% pe care îl deţinea la McDonald’s România. El a ple­cat în 2020 de la conducerea lanţului de res­tau­rante, după aproape un deceniu şi tot atunci şi-a vândut pachetul de 10% din acţiuni.

Cumpărătorul a fost grupul maltez Premier Capital care a devenit astfel singurul acţionar al companiei care operează franciza McDonald’s pe plan local. Maltezii au devenit acţionarii acestei afaceri acum cinci ani. Tot atunci a intrat şi Daniel Boaje în acţionariat, continuându-şi totodată mandatul de executiv. Până la începutul lui 2016, lanţul american de restaurante de tip fast-food îşi opera businessul direct.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: McDonald's Romania
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri