Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a hotătât rămânerea sub control judiciar a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a fot trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. În data de 11 mai, Tribunalul Bucureşti a revocat măsura, însă DNA a contestat decizia.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă", se arată în decizia CAB.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea,  manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ăentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, încheiat în 2019.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant pe 28 februarie, ea primind banii în incinta unităţii medicale.

Pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti și a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, care a plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile. 

Subiecte în articol: sorina pintea control judiciar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri