Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa denunţă sprijinul Comisiei Europene acordat unei asociaţii islamiste

Franţa denunţă sprijinul Comisiei Europene acordat unei asociaţii islamiste

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Laurence Boone a denunţat luni sprijinul Comisiei Europene pentru o asociaţie considerată ca apropiată de Frăţia Musulmană, care ''nu corespunde valorilor laicităţii'' Franţei, informează AFP:

''Nu există nicio ambiguitate. Această asociaţie nu corespunde valorilor noastre de laicitate. Ea nu urmăreşte obiectivele noastre de incluziune şi emancipare, deloc'', a declarat Boone la postul public francez de televiziune France 2.

În noiembrie 2021, ministrul delegat pentru cetăţenie de la acea vreme, Marlene Schiappa, s-a declarat consternat de legăturile dintre comisarul european pentru egalitate Helena Dalli şi Femyso, o confederaţie europeană a asociaţiilor de tineri musulmani.

În august anul trecut, dosarul a revenit în atenţie atunci când Femyso a fost inclusă într-un videoclip publicat de Comisia Europeană pentru a celebra tinerii europeni.

''Predecesorul meu Clément Beaune a trimis o scrisoare cu Marlene Schiappa către Comisia Europeană. În mod evident, acel lucru nu a fost suficient. Trimitem o nou scrisoare cu Gerald Darmanin'', ministrul de interne, a menţionat Laurence Boone.

''Sunt în curs de a-mi contacta omologii din toate ţările europene pentru a face presiuni asupra Comisiei'', a adăugat ea.

Subiecte în articol: Laurence Boone
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri