Jurnalul.ro Ştiri Justitie Funcționar ANAF, reținut pentru complicitate la trafic de influență

Funcționar ANAF, reținut pentru complicitate la trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |   

Un funcționar ANAF din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești a fost reținut pentru complicitate la trafic de influență, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui inculpat pentru trafic de influență și a unui consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie-iunie 2024, inculpatul, direct sau prin intermediul funcționarului ANAF, ar fi pretins de la un om de afaceri, martor în cauză, suma de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două firme ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat.

Astfel, marți, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Miercuri, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: functionar ANAF dna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri