Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gătim cu darurile verii, delicioșii dovlecei umpluți

Gătim cu darurile verii, delicioșii dovlecei umpluți

INGREDIENTE:


4 dovlecei, 300 g carne tocata amestec, 300 g ficat de pasare, o ceapa, un ardei gras, un morcov, o capatana de telina, ulei, sare, piper, dafin, verdeata, cascaval ras


MOD DE PREPARARE


Se curata si se taie dovleceii pe latime si li se scoate miezul cu o lingurita.
Separat, se prepara o umplutura din carnea tocata, ficateii de pasare fierti si pasati, ceapa calita impreuna cu ardeiul taiat marunt si cu morcovul si telina date pe razatoare, la care se adauga miezul dovlecelului, mirodeniile si se presara cascavalul ras..


Se lasa pe foc pana cand se fierbe carnea in sucul legumelor, fara a se mai adauga apa, iar cand e gata se umplu jumatatile de dovlecel care inainte au fost unse cu putin ulei, astfel incat sa se rumeneasca. Se aseaza intr-un vas de Jena uns si el cu ulei si se dau la cuptor.

Se servesc fierbinți.

Vezi și:

Pui cu nectarine şi salată verde

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri