Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica noastră internă, trebuie luate în serios

Geoană: Încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica noastră internă, trebuie luate în serios

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica internă a ţării, trebuie luate în serios şi contracarate cu responsabilitate de către instituţiile abilitate ale statului român.

''Situaţia din Orientul Mijlociu se agravează, iar riscul unui conflict regional creşte exponenţial. După războiul din Ucraina în est, un al doilea focar în sud complică suplimentar climatul de securitate la graniţele Europei. Unitatea şi acţiunea diplomatică conjugată a lumii occidentale, întărirea parteneriatelor noastre din Orientul Mijlociu şi contracararea influenţei maligne a Iranului şi Rusiei în aceste conflicte reprezintă singura cale pentru limitarea efectelor individuale şi cumulate ale acestor conflicte'', a scris miercuri Mircea Geoană pe Facebook.

În opinia acestuia, încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica internă a ţării noastre, trebuie luate în serios.

''Pe acest fond, încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica noastră internă, trebuie luate în serios şi contracarate cu responsabilitate de către instituţiile abilitate ale statului român'', arată Geoană, candidat independent la prezidenţiale.

AGERPRES

Subiecte în articol: geoană Rusia romania politica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri