Jurnalul.ro Sport Golden State Warriors - al patrulea titlu de campion în NBA în opt ani

Golden State Warriors - al patrulea titlu de campion în NBA în opt ani

Golden State Warriors au învins pe Celtics cu 103-90, vineri dimineața, în meciul șase al finalei NBA de la Boston, câștigând trofeul de campion pentru a patra oară în opt sezoane.

Stephen Curry a fost liderul oaspeților, cu 34 de puncte, șapte pase decisive și șapte recuperări, obținând al patrulea titlu și primul său premiu MVP al finalei.

„Sunt atât de mândru de echipa noastră", a declarat Curry emoționat după victorie, adăugând: "... la începutul sezonului nimeni nu credea că vom fi aici, cu excepția tuturor celor de pe acest teren".

Acest succes vine după ce Warriors, care au ratat playoff-ul în ultimele două sezoane, pe fondul unui val de accidentări, au învins Nuggets, Grizzlies, Mavericks și Celtics în acest an pentru a cuceri trofeul Larry O'Brien.

BBoston a început bine meciul șase și a luat un avans de 12-2, cu un coș de trei puncte al lui Jayson Tatum, care i-a înnebunit pe fanii îmbrăcați în alb și verde de la TD Garden.

Dar echipa mai experimentată a celor de la Warriors a continuat să se distanțeze, iar un coș de trei puncte al lui Curry le-a dat oaspeților un avantaj de 24-22 la sfârșitul primului sfert.

În al doilea sfert Boston a trecut printru blocaj, facilitând un intermediar de 21-0 pentru Warriors, iar avantajul a crescut la 18 puncte la o reușită de sub coș a lui Klay Thompson.

Conducând cu 54-39 la pauză, Warriors nu au mai putut fi ajunși.

Cu un coș de 3 puncte al lui Curry, Warriors au ajuns la cel mai mare avantaj al confruntării, 72-50, cu șase minute înainte de finalul reprizei a treia.

Acesta este al șaptelea titlu din istorie pentru franciza Warriors, care a fost fondată în Philadelphia în 1946, fiind unul dintre membrii inițiali ai Asociației de Baschet din America (NBA).

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: baschet
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri