Judecătorul Valentin Chitidean, locţiitor al purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dosarul a fost înregistrat la instituţia pe care o reprezintă pe 29 februarie şi că primul termen de judecată a fost fixat pe 10 mai 2016.
El a precizat că procesul de la Curtea de Apel Cluj nu are legătură cu cauza pentru care acesta a fost prins şi va fi extrădat din Franţa.
Gregorian Bivolaru şi alte 19 persoane vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj pentru trafic de persoane, după ce, în aceeaşi cauză, Tribunalul Cluj l-a achitat în 2015, într-un dosar instrumentat de DIICOT şi trimis în judecată în anul 2007.
Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliţia Română şi autorităţile franceze.
El a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.
Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. AGERPRES