Jurnalul.ro Cultură Teatru În siguranță, online, la Teatrul Dramaturgilor Români

În siguranță, online, la Teatrul Dramaturgilor Români

de Magdalena Popa Buluc    |   

Proiectul „Conectați la cultură. O stagiune online” va continua vineri, 22 ianuarie, ora 20:00, cu spectacolul „În siguranță” de Mara Grasu, în interpretarea actriței Antonia Boantă.

Vă invităm să descoperiți o monodramă cu numeroase calități, premiată în cadrul concursului de creație teatrală și literară „Distanța” (desfășurat în parteneriat cu BMB și MNLR, în perioada mai – iunie 2020). La o vârstă foarte timpurie, Mara Grasu, studentă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, arată o siguranță a replicii remarcabilă. Acțiunea ingenioasă și forma originală a unui epistolar cu o singură  direcție îi asigură tinerei un debut de succes în dramaturgie.

O veți cunoaște astfel pe Margot, o tânără asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial, prin prisma scrisorilor pe care aceasta le trimite iubitului plecat pe front. Între prima și ultima secvență trec peste patru ani – conflagrația se încheie, iar Margot se schimbă treptat. Ea nu duce dorul libertății pentru că, așa cum spune autoarea, „nu a gustat-o niciodată”.

„În siguranță” propune o partitură cu o evoluție interesantă pentru actrița Antonia Boantă. Absolventă a Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion (clasa prof. Adriana Trandafir și conf. univ. dr. Diana Mihăiță), tânăra a debutat pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul „Mult zgomot pentru nimic”, regia Andrei Șerban.

Așadar, în siguranță, din confortul casei dumneavoastră, vă invităm să urmăriți cel de-al treilea spectacol bazat pe una dintre monodramele câștigătoare. Materialul va fi disponibil gratuit, pe pagina YouTube a #TDR.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri