Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă de incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

Alertă de incendiu la centrala nucleară de la Cernavodă

de Vali Deaconescu    |   

O intervenție de urgență a avut loc astăzi, 6 februarie, la centrala nucleară de la Cernavodă, generând panică printre cei implicați. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Dobrogea, situația a fost generată de degajarea de fum în camera unei turbine de la Unitatea 2 a CNE Cernavodă.

Echipajele de intervenție, printre care și Detașamentul Special cu 2 ASAS, au fost imediat mobilizate pentru a gestiona situația. Fumul a fost evacuat din zona respectivă, iar acum se desfășoară investigații pentru a identifica cauza exactă a incidentului, conform declarațiilor sursei menționate.

„Este vorba despre degajare de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă”, transmite ISU Dobrogea. 

UPDATE „Echipajele de intervenție au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE Nuclearelectrica, despre incidentul de la Cernavodă: Fără impact asupra securității și personalului

Societatea Națională Nuclearelectrica susține că degajarea de fum de marți după-amiază s-a produs în partea clasică, nu în cea nucleară a centralei de la Cernavodă și că aceasta nu a avut impact asupra securității nucleare și a personalului.

„SN Nuclearelectrica SA anunță că în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu, din partea clasică (nu cea nucleară) a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat și a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare și personalului Unității 2 CNE Cernavodă”, a transmis Nuclearelectrica.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri