Jurnalul.ro Timp liber Începe TIFF 2022. Peste 2.500 de spectatori, așteptați la gala din Piața Unirii din Cluj-Napoca

Începe TIFF 2022. Peste 2.500 de spectatori, așteptați la gala din Piața Unirii din Cluj-Napoca

TIFF 2022 începe vineri. Peste 2.500 de spectatori sunt așteptați la gala de deschidere din Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde va fi proiectat filmul „Rețeaua Jane”.

Potrivit organizatorilor, „Rețeaua Jane” (r. Phyllis Nagy) este o poveste curajoasă despre câteva femei care au schimbat lumea, cu Elizabeth Banks și Sigourney Weaver în rolurile principale.

Peste 2.500 de spectatori sunt așteptați la evenimentul de gală, programat de la ora 20.45 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Până pe 26 iunie, festivalul aduce în Cluj-Napoca, oraș desemnat de UNESCO City of Film, peste 350 de proiecții - povești legendare și filme în premieră absolută, o selecție puternică de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și experiențe cine-culinare.

Gala de deschidere va debuta cu un moment muzical semnat de Strings Quartet. Seara va continua cu un recital extraordinar oferit de o legendă a muzicii ușoare românești: Corina Chiriac.

„Artista care a încântat generații întregi de români cu vocea sa inconfundabilă este absolventă a IATC și a debutat pe scena Teatrului de Comedie din București. Înainte de a se lansa în cariera muzicală, Corina Chiriac a fost protagonista unor producții TV și de film, printre care Aventuri la Marea Neagră (regia Savel Stiopul), alături de Florin Piersic. Artista va fi omagiată pe scena Galei și va primi o distincție specială, acordată în onoarea celor peste cinci decenii de activitate. Fanii vor putea intra în dialog cu ea în următoarea zi, de la ora 11:00, în cadrul primei întâlniri cu artiștii români din seria InspiraTIFF, organizată în Piața Unirii în fiecare zi de festival, cu acces gratuit”, au transmis organizatorii.

Primul weekend de TIFF va aduce pe marile ecrane din Cluj-Napoca cele mai așteptate titluri ale anului, multe dintre ele prezentate pentru prima dată în România. Supernove proaspăt premiate în competițiile marilor festivaluri, pelicule care concurează anul acesta pentru Trofeul Transilvania, documentare provocatoare incluse în secțiunea dedicată, devenită în acest an competițională, și filme pentru întreaga familie, incluse în selecția EducaTIFF, vor rula încă de la primele ore ale dimineții în cele 15 locații incluse pe harta festivalului.

Nu va lipsi din programul ediției mult-așteptatul Weekend la Castel – două seri cu proiecții speciale, organizate în decorul spectaculos al Castelului Bánffy din Bonțida. Sâmbătă, pe 18 iunie, de la ora 21:45, artiștii Operei Maghiare Cluj vor acompania live proiecția Nosferatu, capodopera lui F.W. Murnau care a definit genul horror, iar duminică, de la aceeași oră, spectatorii vor urmări în premieră în România, într-o proiecție unică, Orice, oriunde, oricând, (Everything Everywhere All At Once) o comedie-fenomen, care îmbină umorul cu artele marțiale și multiversul, în regia lui Daniel Kwan.

De o întâlnire specială vor avea parte și cinefilii prezenți la proiecția Citizen Ashe (r. Rex Miller și Sam Pollard), programată duminică, pe 19 iunie, de la ora 17:45, la Cinema Victoria. Aceștia vor viziona în exclusivitate o versiune work in progress a documentarului Nasty, realizat de Tudor Giurgiu, președintele festivalului. Invitat special la eveniment va fi nimeni altul decât legendarul tenismen român Ilie Năstase, a cărui viață și carieră fac subiectul acestui film.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri