Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ingredientul-minune din vinul fiert. Cum să-l prepari pentru a obține aroma perfectă

Ingredientul-minune din vinul fiert. Cum să-l prepari pentru a obține aroma perfectă

de Redacția Jurnalul    |   

Vinul fiert este vedeta târgurilor de Crăciun, fiind preferat în perioada sărbătorilor de iarnă datorită gustului dulceag și a efectului de încălzire.

Însă acesta se poate prepara și acasă prin adăugarea unor ingrediente care să îl facă mai aromat. Astfel că feliile de portocală îi schimbă gustul, făcându-l mult mai savuros, potrivit antena3CNN

Ingrediente

  • 750 mililitri vin roșu (preferabil cel de țară)
  • 3-4 linguri zahăr
  • 2-3 bețe scorțișoară
  • câteva felii de portocale

Mod de preparare

-se pune vinul roșu la fiert într-o oală, la flacără mică;
-se adaugă zahărul, când vinul roșu s-a încălzit;
-se amestecă foarte bine băutura, până la dizolvarea zahărului;
-se adaugă bețele de scorțișoară și feliile de portocală;
-se mai lasă băutura pe foc încă 5 minute;
se stinge flacăra aragazului și se scot bețele de scorțișoară.

Subiecte în articol: vin fiert craciun portocala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri