Jurnalul.ro Ştiri Social Inițiativă de mediu pentru orașele "verzi", lansată de ambasada Olandei

Inițiativă de mediu pentru orașele "verzi", lansată de ambasada Olandei

Ambasada Olandei lansează, joi, iniţiativa "Urban Landscapes Romania: Dutch-Romanian Partnership for Greener Cities", care are la bază parteneriate public-private pentru înverzirea zonelor urbane.

Potrivit organizatorilor, opt companii olandeze pun bazele unui consorţiu care, alături de firme româneşti, susţine amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi. Iniţiativa public-privată se va baza pe parteneriate locale ce au ca scop o mai bună gestionare a resurselor de apă, un mediu ambiental mai curat, o mai bună calitate a aerului şi asigurarea unei biodiversităţi în mediul urban.
Lansarea programului are loc în contextul în care, în mai multe ţări din Europa, a fost demarată o iniţiativă cu scopul de a face oraşele mai verzi şi mai sănătoase.

Platforma "Oraşe Verzi pentru o Europă Durabilă" a fost creată pentru a încuraja înverzirea spaţiilor publice prin oferirea de idei inovatoare, informaţii bazate pe cercetări ştiinţifice şi expertiză tehnică. La evenimentul de lansare a noii iniţative va fi prezent Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić. 

AGERPRES

Subiecte în articol: orașe verzi olanda
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri