Jurnalul.ro Ştiri Justitie Instanța Supremă sesizează CCR în privința modificărilor aduse Legii cetățeniei române

Instanța Supremă sesizează CCR în privința modificărilor aduse Legii cetățeniei române

de Redacția Jurnalul    |   

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare în ceea ce privește Legea privind modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare în ceea ce privește Legea privind modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative (PL-x 382/2024) în raport de prevederile constituţionale ale art. 1 alin. (3) și (5) referitoare la principiul statului de drept și al legalității, în componenta sa referitoare la calitatea, previzibilitatea și accesibilitatea legii, precum și ale art. 4 alin. (2) coroborate cu art. 53 din Constituție referitoare la unitatea poporului și egalitatea dintre cetățeni și proporţionalitatea măsurii cu scopul urmărit.

Decizia a fost luată de ÎCCJ cu participare a 70 de judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum prevăzute de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, un proiect care modifică legea cetăţeniei române 21/1991, în sensul actualizării procedurilor şi condiţiilor de acordare a cetăţeniei române.

Liderul AUR, George Simion, a acuzat că parlamentari români dau legi care să accelereze procesul obţinerii cetăţeniei române pentru refugiaţii ucraineni, dar nu se grăbesc la fel și pentru binele românilor.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: instanţa CCR ICCJ
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri