Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul lovește Gaza și Libanul după atacurile asupra Iranului

Israelul lovește Gaza și Libanul după atacurile asupra Iranului

de Redacția Jurnalul    |   

Israelul a bombardat duminică ținte ale Hezbollah și Hamas în Liban și Gaza, la o zi după ce loviturile sale asupra Iranului au stârnit temeri legate de începutul unui război mai amplu, relatează AFP.

Armata israeliană a declarat că a ucis 70 de luptători Hezbollah, a lovit 120 de ținte în sudul Libanului și a efectuat „lovituri de precizie” asupra fabricilor de arme și a depozitelor din bastionul din sudul Beirutului al grupului.

În Gaza, Israelul a declarat că a eliminat „40 de teroriști în cursul ultimei zile”. Corespondenții AFP și martorii din Gaza au confirmat că nordul teritoriului palestinian a fost lovit.

În urma atacurilor aeriene israeliene de sâmbătă, care au ucis cel puțin patru soldați, Iranul a declarat că are „datoria” de a răspunde, dar armata sa a declarat că acordă prioritate încetării focului în Gaza și Liban.

Premierul Benjamin Netanyahu a părut, de asemenea, să indice că Israelul a terminat de lovit Iranul, afirmând că atacul de sâmbătă a fost „precis și puternic, atingându-și toate obiectivele”.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: iran Israel gaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri