Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul amenință Israelul cu un atac-surpriză: „Va fi o vărsare de sânge”

Iranul amenință Israelul cu un atac-surpriză: „Va fi o vărsare de sânge”

de Redacția Jurnalul    |   

Atacul iranian asupra Israelului ar putea dura „trei-patru zile”, spune un membru al Comisiei de Securitate a Parlamentului de la Teheran. El afirmă că țara sa „este cu siguranță pregătită pentru consecințele atacului și va fi pregătită pentru orice evoluție ulterioară”, potrivit The Jerusalem Post.

„Operațiunile aeriene ale Iranului împotriva Israelului ar putea dura trei până la patru zile”, a declarat Ahmad Bakhshayesh Ardestani, membru al Comisiei de Securitate Națională a Parlamentului de la Teheran, a informat Iran International, citând un interviu publicat de „Iran Watch”.

Ardestani a declarat că Iranul „este cu siguranță pregătit pentru consecințele unui astfel de atac și va fi pregătit pentru orice evoluție ulterioară”. El a adăugat că răspunsul iranian „va fi realizat prin surprindere și poate dura chiar trei până la patru zile”.

Citiți și SUA și-a exprimat îngrijorarea față de atacul israelian asupra unei școli din Gaza 

Acecsta a adăugat că „va fi o vărsare de sânge” pentru a-l răzbuna pe liderul Hamas, Ismail Haniyeh, care a fost ucis la Teheran în timp ce participa la învestirea noului președinte iranian Pezeshkian.

„Prin urmare, răspunsul Iranului la această crimă a regimului sionist va fi definitiv și nu există nicio îndoială”.

Ardestani a mai spus pentru Iran Watch că amânarea răspunsului, ceea ce face ca Israelul să fie în expectativă, este în favoarea Iranului, deoarece Israelul „simte în fiecare noapte că este în alertă, iar asta e parte a operațiunii de răzbunare”.

Citiți și Trupele americane au fost atacate și au suferit răni ușoare în atacul din Siria

Mulți experți au susținut că războiul psihologic face parte din strategia iraniană. David Menashri, expert în Iran la Universitatea din Tel Aviv, a declarat pentru The Media Line: „Israelul nu este atât de bun la jocul răbdării ca Iranul, așa că va fi interesant de văzut dacă va acționa primul. Iranul câștigă în mod clar războiul psihologic în acest moment.”

Subiecte în articol: iran Israel ardestani atac surpriza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri