Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație tensionată în Israel. Opoziția vrea grevă generală, rudele ostaticilor convoacă proteste

Situație tensionată în Israel. Opoziția vrea grevă generală, rudele ostaticilor convoacă proteste

de Redacția Jurnalul    |   

Opoziția din Israel îndeamnă la greva generală, iar rudele ostaticilor convoacă proteste de amploare. Tensiunea în Israel a crescut foarte mult după descoperirea de către armata israeliană a cadavrelor unor ostatici din Gaza. Cine omoară ostatici, nu vrea pace, a fost mesajul premierului din Israel.

Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, le-a cerut duminică israelienilor să organizeze o grevă generală. Astfel, se va pune presiune asupra guvernului pentru a obține un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, potrivit Reuters. Solicitarea a fost făcută după ce șase cadavre ale unor ostatici israelieni au fost descoperite de armată într-un tunel din Gaza.

Lapid a cerut principalului sindicat din țară să intre în grevă și a anunțat că duminică va organiza un protest major la Tel Aviv. Apleuri privind organizarea de proteste au făcut și alte organizații din Israel.

Tot duminică, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că armata nu se va odihni până nu-i va prinde pe cei responsabili pentru uciderea celor șase ostatici ale căror cadavre au fost recuperate din tunelul Hamas.

Netanyahu a mai spus că Israelul a dorit un acord pentru eliberarea ostaticilor rămași și pentru asigurarea securității.

„Cine ucide ostatici, nu vrea un acord”, a fost concluzia lui Netanyahu.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Israel greva proteste
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri