Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel își extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

Israel își extinde atacurile aeriene asupra Libanului în confruntarea cu Hezbollah

de Redacția Jurnalul    |   

Israel a intensificat bombardamentele asupra Libanului, vizând atât ținte în bastioanele Hezbollah, cât și în alte regiuni, în contextul unor ciocniri la graniță, informează AFP.

Israel a extins atacurile aeriene asupra Libanului, lovind ținte în orașe precum Nabatiyeh și Kfar Tibnit, unde un bombardament a distrus o moschee veche de 100 de ani. În urma acestor raiduri, Ministerul Sănătății din Liban a anunțat 15 victime în trei sate.

Armata israeliană a declarat că operațiunile sale vizează lansatoarele de rachete Hezbollah și infrastructura militară, susținând că a eliminat „zeci de teroriști” în confruntările de la graniță. În acest context, Hezbollah a confirmat ciocniri cu trupele israeliene și a lansat rachete asupra soldaților israelieni din apropierea localității Maroun al-Ras.

Purtătorul de cuvânt al forțelor de menținere a păcii ale ONU în Liban a avertizat că escaladarea conflictului ar putea duce la o criză regională gravă. În urma atacurilor, peste 1.200 de oameni au murit în Liban, iar aproximativ un milion au fost mutați. Premierul libanez Najib Mikati a anunțat că guvernul său va cere Consiliului de Securitate al ONU să adopte o rezoluție pentru un armistițiu complet și imediat.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Israel liban hezbollah
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri