Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiectul ce vizează o noua disciplină şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul", aprobat de Camera Deputaţilor

Proiectul ce vizează o noua disciplină şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul", aprobat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, propunerea legislativă privind studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional. 

S-au înregistrat 270 de voturi "pentru", opt împotrivă, 25 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat.

"Educaţia şi înţelegerea sunt cele mai bune arme pentru a cultiva democraţia şi libertatea, pentru a contracara intoleranţa şi extremismul", a declarat iniţiatorul propunerii legislative, deputatul Silviu Vexler, care a evocat, în context, memoria dr. Aurel Vainer, preşedinte de onoare al FCER, care a murit recent.

Introducerea noii discipline şcolare are ca scop dobândirea de cunoştinţe şi perspective noi despre istoria, cultura şi tradiţiile comunităţilor evreieşti din România, modul în care această minoritate naţională a contribuit la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, dar şi înţelegerea istoriei Holocaustului din România.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, care urmează să fie supus aprobării de Senat.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri