Jurnalul.ro Ştiri Externe Jaf ca în filme în Kenya: hoţii au săpat un tunel spre o bancă aflată vizavi de o secţie de poliţie

Jaf ca în filme în Kenya: hoţii au săpat un tunel spre o bancă aflată vizavi de o secţie de poliţie

Mai mulţi hoţi din Kenya, în cadrul unei operaţiuni ce aminteşte de scenariul unui film produs pe platourile de la Hollywood, au petrecut câteva luni săpând un tunel spre subsolul unei bănci aflate vizavi de o secţie de poliţie şi au furat o sumă echivalentă cu o jumătate de milion de dolari, a anunţat poliţia locală marţi, citată de Reuters. 

Potrivit poliţiei, doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi pentru implicare în comiterea jafului, însă autorităţile nu au recuperat suma de 50 de milioane de şilingi kenyeni, raportată luni de personalul unităţii bancare aparţinând Kenya Commercial Bank (KCB). 

''Nu am recuperat banii furaţi'', a declarat Simba Willy, comandant de poliţie în localitatea Thika, situată la nord-est de Nairobi, în care a avut loc jaful. 

''Bănuim că hoţii au închiriat unul dintre magazinele aflate în apropiere de bancă (în timp ce săpau tunelul)'', a explicat Willy pentru Reuters. 

Hoţii au reuşit să îndepărteze pământul excavat în timpul operaţiunii care a durat câteva luni fără să trezească suspiciuni ascunzându-l în cutii, potrivit publicaţiei Daily Nation, care a citat comercianţi locali. Aceştia i-au descris pe cei doi tineri bărbaţi care au închiriat magazinul drept ''foarte muncitori'' şi ''introvertiţi''. 

KCB, care este cea mai importantă bancă din regiune prin prisma activelor, a confirmat jaful printr-un mesaj publicat pe Twitter. 

Kenyenii care au pus la cale acest jaf au însă concurenţi serioşi pe plan mondial în privinţa ingeniozităţii. 

Luna trecută, poliţia din Brazilia a reuşit să dejoace un plan care ar fi putut deveni "jaful secolului". Mai mulţi infractori brazilieni au săpat un tunel cu o lungime de circa 500 de metri crezând că vor ajunge în proximitatea seifului unei bănci din Sao Paulo, însă tentativa lor s-a încheiat la închisoare. Pasajul subteran era de fapt o structură cu un grad ridicat de sofisticare, susţinut de stâlpi din metal, placat cu scânduri din lemn la nivelul tavanului şi înzestrat cu un sistem de iluminat electric şi cu sistem de ventilaţie.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri