Jurnalul.ro Sport JO 2024 - Tenis: Debut victorios pentru Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz în proba de dublu masculin

JO 2024 - Tenis: Debut victorios pentru Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz în proba de dublu masculin

de Redacția Jurnalul    |   

Tenismenii spanioli Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz au debutat cu dreptul în proba de dublu masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, reuşind să se impună sâmbătă seara cu 7-6 (7/4), 6-4 în faţa perechii argentiniene formate din Maximo Gonzalez şi Andres Molteni.

Duelul s-a desfăşurat la arena de la Roland Garros, pe care Nadal a disputat 116 meciuri şi a câştigat 112 dintre ele, cucerind 14 trofee de Mare Şlem.

Acesta a fost însă primul meci de dublu pe zgura pariziană pentru campionul iberic, în vârstă de 38 de ani, pe care l-a disputat alături de Alcaraz (21 ani), considerat "urmaşul" său în tenisul mondial, şi care a triumfat la ultima ediţie a Grand Slam-ului din capitala Franţei, înainte de a cuceri trofeul la Wimbledon, luna aceasta.

Rafael Nadal este înscris şi în proba de simplu a turneului olimpic de la Paris, în care urmează să-l întâlnească duminică pe ungurul Marton Fucsovics, în primul tur la simplu. În cazul unui succes, el ar trebui să-l înfrunte apoi în turul secund pe marele său rival Novak Djokovic.

Sârbul, care vizează aurul olimpic, singurul care lipeşte din impresionantul său palmares, s-a impus fără probleme sâmbătă în faţa australianului Matthew Ebden, cu 6-0, 6-1.

Nadal a declarat la finalul meciului câştigat alături de Alcaraz că "nu ştie" dacă va disputa partida cu Fucsovics, urmând să ia o decizie duminică dimineaţă.

"Voi discuta cu echipa mea şi voi lua cea mai inteligentă decizie posibilă, pentru a avea cea mai bună şansă de a aduce acasă o medalie", a explicat el.

Rezultate înregistrate sâmbătă în turneul olimpic de tenis de la Paris:
Simplu masculin (32-imi de finală)
Novak Djokovic (Serbia) - Matthew Ebden (Australia) 6-0, 6-1
Taylor Fritz (SUA) - Alexander Bublik (Kazahstan) 6-4, 6-4
Daniil Medvedev (Rusia) - Rinky Hijikata (Australia) 6-2, 6-1
Carlos Alcaraz (Spania) - Hady Habib (Liban) 6-3, 6-1

Dublu masculin (16-imi de finală)
Carlos Alcaraz/Rafael Nadal (Spania) - Maximo Gonzalez/Andres Molteni (Argentina) 7-6, 6-4

AGERPRES

Subiecte în articol: rafael nadal carlos alcaraz
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri