Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, va deveni șeful echipelor de fotbal Red Bull

Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, va deveni șeful echipelor de fotbal Red Bull

de Redacția Jurnalul    |   

Jurgen Klopp a semnat un contract pe termen lung pentru a deveni noul șef al departamentului global de fotbal al Red Bull. Klopp va fi responsabil de managementul echipelor RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls și două cluburi din Brazilia.

Fostul manager al lui Liverpool, care și-a încheiat contractul cu cormoranii la finalul sezonului trecut, după aproape 9 ani, a semnat un contract pe termen lung și își va începe noul rol la 1 ianuarie anul viitor.

El va fi responsabil la nivel de management strategic pentru rețeaua internațională de cluburi Red Bull. Acestea includ RB Leipzig, Red Bull Salzburg și New York Red Bulls, printre altele.

Directorul general al Red Bull, Oliver Mintzlaff, este în mare parte responsabil pentru ceea ce este văzut ca o lovitură pentru companie.

În perioada petrecută pe Merseyside, germanul a câștigat fiecare competiție internă și continentală cu clubul, punând capăt unei așteptări de 30 de ani pentru titlul de campioană în Premier League, în 2020.

După plecare, tehnicianul în vârstă de 57 de ani a declarat că nu dorește să preia un rol de antrenor în viitorul apropiat, deși era considerat unul dintre principalii candidați ai FA pentru postul vacant de manager al Angliei.

Surse citate de Sky Sport susțin că Klopp și-a asigurat în noul contract o clauză de ieșire care se aplică în special în cazul în care primește o ofertă pentru a conduce echipa națională a Germaniei.

Klopp este văzut ca un potențial succesor al lui Julian Nagelsmann în cazul în care acesta nu își continuă contractul, care se încheie în prezent după Cupa Mondială din 2026.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Jurgen Klopp liverpool antrenor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri