Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca: Datoria noastră este să îmbunătăţim rezultatele elevilor

Ligia Deca: Datoria noastră este să îmbunătăţim rezultatele elevilor

de Redacția Jurnalul    |   

Profesorii au rolul esenţial de a le fi repere copiilor în drumul lor spre cunoaştere, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi a susţinut că investiţiile, dotările, salariile mai mari şi legile noi ale educaţiei sunt măsuri care îşi vor vedea impactul în timp.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au participat luni la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială "Orizont".

"Dragi profesori, încercăm, prin educaţie, să creştem copii care să se adapteze lumii în care trăiesc. Aveţi rolul esenţial de a fi reperele copiilor noştri în drumul lor spre cunoaştere! Vă mulţumesc pentru eforturile de a le fi ghid! Creşterea istorică a salariilor a fost o formă de a vă arăta că ne pasă şi ca ne dorim să vă simţiţi respectaţi pe măsura importanţei pe care o aveţi în societate. Ştiu că este nevoie de mai mult. Şi sunt alături de dumneavoastră pentru a face ca profesia nobilă pe care o aveţi să-şi recâştige prestigiul meritat", a spus ministrul.

Ligia Deca este de părere că trebuie să se treacă de la nevoile de bază la calitate şi echitate în întregul sistem de educaţie.

"Avem investiţii, dotări, salarii mai mari şi legi noi ale educaţiei. Sunt măsuri care îşi vor vedea impactul în timp. Însă acum este datoria noastră să îmbunătăţim rezultatele elevilor. Trebuie să trecem de la nevoile de bază la calitate şi echitate în întregul sistem", a mai susţinut Deca.

AGERPRES

Subiecte în articol: ligia deca elevi profesori
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri