Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației, Ligia Deca, așteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie

Ministrul Educației, Ligia Deca, așteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Educației, Ligia Deca, este așteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie, la ora 11.30, la solicitarea USR. „Să vină să ne explice care e situația legilor Educației pe care le ține ascunse la sertar de atâta timp”, afirmă Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Ministrul Educației vine la Ora Guvernului în Senat pe data de 1 martie, la solicitarea USR.

„Ministrul Educației, Ligia Deca, așteptată la

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că „este inacceptabil felul în care Ligia Deca amână de luni bune orice discuție pe modificările la legile Educației”.

„Doamna Deca să vină să ne explice care e situația legilor Educației pe care le ține ascunse la sertar de atâta timp. Nu putem admite ca acest subiect, atât de important pentru noi, pentru copiii noștri, să fie discutat doar pe la colțuri, după cum iese un zvon sau altul de la Ministerul Învățământului. Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învățământul românesc”, declară Radu Mihail.

El precizează că Ligia Deca a promis inițial că modificările la legile Educației vor fi depuse înainte de discutarea bugetului în Parlament, apoi a venit cu o amânare, și anume până la începerea actualei sesiuni legislative, ultimul termen asumat și neonorat fiind 15 februarie.

„USR i-a solicitat în repetate rânduri Ligiei Deca să facă publice modificările la legile Educației și să organizeze dezbateri reale cu toate părțile interesate: profesori, studenți și elevi, părinți și autorități publice locale. Mai mult, USR a invitat-o oficial pe Ligia Deca în Parlament nu mai puțin de patru ori de la preluarea mandatului. Însă ministrul Educației nu a dat curs niciunei invitații la dialog”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ligia deca ora guvernului
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri