Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Nu putem face un Guvern cu PNL, suntem ca apa şi uleiul

Liviu Dragnea: Nu putem face un Guvern cu PNL, suntem ca apa şi uleiul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a exclus duminică seara varianta unei colaborări cu PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar şi la formarea unui Guvern din toamnă.

"Cu PNL eu am anunţat, cu tot respectul cuvenit, nu vom colabora niciodată din câteva motive. Primul motiv - nu ai cu cine, acolo nu există o conducere cu care să poţi vorbi. Este o constatare, nu sunt nici arogant, nu poţi avea o discuţie de care să poţi fi sigur că este valabilă a doua zi. În al doilea rând, nu am văzut nici eu şi, probabil, de aceea şi bucureştenii i-au taxat, un program, un pachet de obiective. Al treilea motiv, din punct de vedere politic, suntem ca apa şi uleiul", a spus liderul PSD.

Întrebat despre posibilitatea unei colaborări din toamnă cu PNL, Liviu Dragnea a exclus acest lucru, spunând că ar însemna că PSD şi-ar "bate joc de votul românilor".

"Nu suntem dispuşi să facem un Guvern PSD-PNL din toamnă. Sper şi vreau să câştigăm alegerile parlamentare de la toamnă şi să facem un Guvern PSD-ALDE-UNPR. Nu putem să facem un Guvern cu PNL, pentru că ar însemna că ne batem joc de votul românilor, nu cred într-o posibilă colaborare guvernamentală între PSD şi PNL", a spus Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a afirmat că respectă decizia din campania electorală a Gabrielei Firea care a anunţat că vrea să colaboreze cu USB.

"Eu respect decizia Gabrielei Firea care a anunţat în această campanie că vrea să colaboreze cu Nicuşor Dan şi cu această formaţiune, sunt de aceeaşi părere: dacă sunt idei bune care au fost prezentate în campanie sau în program ele pot fi preluate, o colaborare în Consiliul General dacă este benefică pentru Bucureşti va fi realizată, dar, din punct de vedere politic, opţiunea noastră este pentru ALDE şi pentru UNPR", a declarat Dragnea.

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: liviu dragnea alegeri locale pnl psd
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri