Jurnalul.ro Ştiri Externe Lukașenko îi vânează în continuare pe jurnaliștii independenți

Lukașenko îi vânează în continuare pe jurnaliștii independenți

Unul din puţinele site-uri de ştiri independente din Belarus, TUT.BY, a anunţat că redactorul său şef Marina Zolotova a fost acuzată într-un caz de evaziune fiscal, despre care susţine că a fost fabricat în cadrul acțiunii de represiune a regimului contra mass-media, transmite Reuters.

Zolotova riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi şapte ani, dacă va fi găsită vinovată, după o audiere ce a avut loc cu uşile închise, scrie TUT.BY.

Autorităţile din Belarus nu au confirmat acuzaţiile, iar un purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă al statului nu a răspuns la solicitarea de a face comentarii pe acest subiect.

Zolotova a fost „acuzată de complicitate la evaziunea fiscală pe o scară deosebit de largă”, a precizat site-ul TUT.BY.

Autorităţile din Belarus au arestat 15 angajaţi ai TUT.BY, ca parte a unei represiuni iniţiate în urma protestelor în masă împotriva dictatorului Aleksandr Lukaşenko, declanşate după controversatele alegeri prezidenţiale de anul trecut.

TUT.BY a fost unul din cele mai citite site-uri de ştiri din Belarus în timpul protestelor.

Regimul Lukaşenko a ridicat acreditarea multor organizaţii de presă. Jurnaliştii de opoziţie din Belarus afirmă că s-au confruntat cu raiduri, arestări, au fost închişi sau forţaţi să plece în străinătate.

Jurnalistul Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe 23 mai, după ce autorităţile din Belarus au deturnat spre Minsk un avion Ryanair ce efectua o cursă comercială pe ruta Atena - Vilnius.

Subiecte în articol: Aleksandr Lukaşenk
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri