Jurnalul.ro Ştiri Observator Odobescu, discuții cu ambasadoarea SUA despre prioritățile în cooperarea bilaterală

Odobescu, discuții cu ambasadoarea SUA despre prioritățile în cooperarea bilaterală

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a discutat luni cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, despre prioritățile în cooperarea bilaterală, în actualul context de securitate.

Ministrul de externe român a apreciat progresele în consolidarea posturii de apărare și descurajare în zona Mării Negre, cu sprijinul SUA și NATO, și a subiliniat precum și necesitatea continuării actualelor eforturi, pe fondul menținerii riscurilor de securitate, amplificate de atacurile cu drone ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

De asemenea, Luminița Odobescu a arătat importanța continuării sprijinului acordat Ucrainei.

„În ceea ce privește situația din Orientul Mijlociu, Luminița Odobescu a exprimat importanța continuării cooperării strânse cu SUA și partenerii regionali pentru eliberarea tuturor ostaticilor și, respectiv, evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza. A reamintit poziția principială a României referitoare la criza actuală, inclusiv în ceea ce privește necesitatea identificării de modalități de protejare a civililor din enclavă și de asigurare a unui flux continuu de ajutoare umanitare”, transmite MAE, într-un comunicat.

Conform acestuia, ambele părți au salutat intensificarea eforturilor vizând îndeplinirea condițiilor pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri