Jurnalul.ro Ştiri Externe 61% dintre germani consideră că situația din țară s-a înrăutățit de la încheierea mandatului Angelei Merkel

61% dintre germani consideră că situația din țară s-a înrăutățit de la încheierea mandatului Angelei Merkel

de Redacția Jurnalul    |   

Majoritatea germanilor sunt de părere că situaţia din ţară s-a înrăutăţit după încheierea mandatului fostului cancelar conservator Angela Merkel, relevă un nou sondaj de opinie realizat de institutul YouGov, citat de dpa.

Potrivit acestui sondaj, 61% dintre germani consideră că de la retragerea Angelei Merkel din politică, în decembrie 2021, condiţiile din Germania s-au înrăutăţit, în timp ce alţi 25% apreciază că au rămas la fel.

Institutul YouGov a intervievat online un eşantion reprezentativ de 2.030 de persoane, cu vârsta de cel puţin 18 ani, între 28 iunie şi 3 iulie 2024.

Cei care au apreciat că situaţia s-a înrăutăţit au atribuit acest lucru cel puţin în parte activităţii guvernului coaliţiei tripartite de centru-stânga a succesorului lui Merkel, cancelarul Olaf Scholz.

În mod specific, 28% dintre respondenţi s-au referit la "proasta guvernare" a lui Scholz, iar 15% au atribuit înrăutăţirea situaţiei unor factori externi; peste jumătate dintre cei intervievaţi au afirmat că amândoi aceşti factori au jucat un rol.

Angela Merkel, prima femeie devenită cancelar al Germaniei şi care a ocupat acest post din 2005 până în 2021, împlineşte miercuri 70 de ani. 

Agerpres

Subiecte în articol: angela merkel germania Olaf Scholz
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri