Jurnalul.ro Ştiri Vremea Marți și miercuri, Cod portocaliu de caniculă în cinci județe din vestul țării

Marți și miercuri, Cod portocaliu de caniculă în cinci județe din vestul țării

de Redacția Jurnalul    |   

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă în cinci județe, valabilă marți și miercuri. De asemenea, meteorologii arată că marți se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate în cea mai mare parte a țării, iar miercuri codul galben de căldură se va retrage spre vestul țării.

Potrivit avertizării cod portocaliu, valabilă marți, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18...20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

În cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

Miercuri, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj canicula va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35...37 de grade, iar minimele de 18...22 de grade.

În nordul Crișanei, vestul Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei valorile termice se vor menține, miercuri, deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri