Jurnalul.ro Ştiri Social „Masa caldă”, în 100 de școli

„Masa caldă”, în 100 de școli

de Monica Cosac    |   

Ministerul Educației va extinde proiectul „Masa caldă” pentru încă 50 de școli, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației. Astfel, elevii din 100 de școli din toate județele, care sunt alese la propunerea inspectoratelor școlare, vor beneficia de o masă caldă în valoare de 10 lei pe zi. Din document, reiese că banii pentru masa caldă vor fi acordați din bugetul de stat pentru bugetele locale.

„La închiderea programului-pilot, la finalul anului 2020, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei și Cercetării, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv asupra modalităţii de implementare”, se arată în proiectul OUG.

Potrivit notei de fundamentare, școlile sunt din două categorii. Din prima categorie, fac parte unități de învățământ situate în medii geografice izolate/greu accesibile, în medii sociale defavorizate - comunități cu grad mare de vulnerabilitate - populație rromă, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate și copii supuși unor forme de abuz parental prin muncă, dar și școli care sunt situate în medii sociale cu grad ridicat de sărăcie. În a doua categorie sunt incluse, în continuare, liceele și colegiile pedagogice, unităţi cu statut de centre de resurse educaționale, care reunesc elevi din toate ciclurile de învățământ, preșcolar – primar - gimnazial și liceal.

Normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă vor fi elaborate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei și Cercetării, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri