Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de mașini FIAT sechestrate de poliția italiană

Peste 100 de mașini FIAT sechestrate de poliția italiană

de Redacția Jurnalul    |   

Poliția italiană a sechestrat 134 de mașini Fiat fabricate în Maroc. Acestea aveau un autocolant cu steagul Italiei. Autorițățile italiene consideră că astfel s-ar putea crea o confuzie legată de țara de origine.

Poliția fiscală italiană a blocat toate mașinile Fiat importate din Maroc săptămâna aceasta, deoarece autocolantul cu culorile drapelului de pe uși ar putea oferi o indicație falsă a originii autoturismelor, a declarat un purtător de cuvânt al Stellantis, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt a confirmat că 134 de mini-mașini Topolino produse de marca Stellantis Fiat au fost blocate temporar în portul italian Livorno la sosirea din țara nord-africană, unde au fost fabricate.

„Singurul scop al autocolantului a fost să indice originea antreprenorială a produsului. În orice caz, pentru rezolvarea eventualelor probleme, s-a decis să se intervină asupra autovehiculelor cu scoaterea micilor autocolante”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că grupul consideră că a funcționat în conformitate cu regulile.

Guvernul de dreapta al Italiei a criticat grupul Stellantis susținând că mașinile comercializate ca produse italiene ar trebui fabricate doar în plan intern. Luna trecută, reprezentanții Stellantis Alfa Romeo au declarat că vor schimba numele noului produs „Milano” în „Junior” pentru a pune capăt unei dispute cu guvernul, care a criticat alegerea unui nume italian pentru un vehicul fabricat în Polonia.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Fiat Topolino sechestrate italia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri