Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Meciul Lituania - România, 1-2, transmis aseară de Antena 1 şi AntenaPLAY, lider detaşat de audienţă

Meciul Lituania - România, 1-2, transmis aseară de Antena 1 şi AntenaPLAY, lider detaşat de audienţă

de Redacția Jurnalul    |   

Meciul Lituania – România, rezultat 1-2, transmis aseară ȋn direct la Antena 1 și ȋn AntenaPLAY a reprezentat un nou pas important ȋn drumul spre World Cup 2026, competiţie ce se vede exclusiv ȋn Antena. Drăguş şi Marin au marcat golurile victoriei pentru România, ȋntr-o confruntare care s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public.

Difuzat aseară în intervalul 21:47 – 23:40, meciul Lituania - România a condus detașat clasamentul audiențelor, pe toate targeturile. Pe segmentul de public comercial cu vârste cuprinse ȋntre 21 și 54 de ani, meciul care i-a menţinut naţionalei primul loc ȋn grupa de Nations League a înregistrat 12.6 puncte de rating și 45.3% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul secund, Pro TV, a obținut doar 3 puncte de rating cu 10.6% cotă de piață. Și pe segmentul urban, meciul s-a situat pe primul loc, înregistrând 12.4 puncte de rating și 36.5% cotă de piață, în timp ce ocupantul locului 2, Pro TV, a obținut 2.8 puncte de rating și 8.2% cotă de piață. Ierarhia se păstrează și la nivelul publicului naţional, unde Antena 1 a ȋnregistrat 11.9 rating și 35.5% cotă de piaţă, urmat de Pro TV cu 3.5 rating și 10.6 cotă de piaţă, public pe care, ȋn minutul de aur, 22:28, confruntarea Lituania - România  a fost urmărită de aproape 2.5 milioane de telespectatori.

                  “Tricolorii” au obţinut aseară o nouă victorie în Liga Naţiunilor, a patra consecutivă pentru echipa naţională a României, care este lider în grupa sa, cu maximum de puncte. La Kaunas, lituanienii au fost cei care au deschis scorul. Kucis a transformat un penalty, dictat cu ajutorul arbitrajului video, după un henţ comis de Andrei Raţiu. În minutul 17, România a primit şi ea penalty, transformat de Răzvan Marin. În repriza secundă, Denis Drăguş i-a dus pe „tricolori” în avantaj. Atacantul a marcat în minutul 63, din pasa lui Dennis Man. Tot ieri, Răzvan Marin şi-a consolidat poziţia de cel mai bun marcator din UEFA Nations League, jucătorul lui Cagliari înscriind, de altfel, în toate cele patru meciuri ale naţionalei, de după venirea lui Mircea Lucescu.

Rumânia ţinteşte calificarea la FIFA World Cup™, turneu final care va fi transmis de Antena. România este în grupa Nations League cu Kosovo, Cipru și Lituania și, dacă va reuși să câștige grupa, poate primi un loc în barajul pentru FIFA World Cup™  2026. Europa va trimite la FIFA World Cup™  un număr record de 16 echipe, tragerea la sorți a grupelor preliminare urmând să aibă loc în noiembrie, după terminarea grupelor Nations League. Coeficientul FIFA rezultat din aceste meciuri va stabili locul României în urne (deocamdată suntem în urna 2 alături de Serbia, Cehia, Polonia, Suedia sau Austria).

 

În 2026 Antena va acoperi primul FIFA World Cup™  cu 48 de echipe și 104 meciuri, momentul când fotbalul traversează un continent - meciuri în SUA, Canada și Mexic.

 

În 2030 Antena va difuza în Romania Centenarul Mondial - 100 ani de FIFA World Cup™  - turneu care începe în Uruguay, Argentina, Paraguay și traversează oceanul pentru a emoționa din Spania, Portugalia și Maroc o lume întreagă!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 21-54 Urban, All urban si National

Perioada 15 octombrie 2024

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri