Jurnalul.ro Ştiri Vremea Schimbări uriașe de temperatură în România. De la 35 de grade la 13 în doar câteva zile

Schimbări uriașe de temperatură în România. De la 35 de grade la 13 în doar câteva zile

de Redacția Jurnalul    |   

Vremea din România în prima jumătate a lunii iulie: pentru primele zile se anunță o răcire puternică, în medie de la 35 de grade la 13. Urmează o creștere treptată a temperaturilor.

Meteorogii au emis prognoza pentru intervalul 1 - 14 iulie.

BANAT

Media temperaturilor maxime va fi în scădere în primele zile ale lunii iulie, de la 35 de grade până la 26...27 de grade. Apoi, acestea vor crește treptat, astfel încât, din 7 iulie până spre finalul intervalului, vor fi maxime termice, în medie, de 33...35 de grade. Media minimelor termice va oscila între 14 și 20 de grade, cu valorile mai scăzute la finalul primei săptămâni din interval. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele 4 zile din luna iulie, urmând ca până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a acestora să fie în
scădere.

CRIȘANA

În primele zile din luna iulie, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 34 de grade, spre 23...24 de grade. Apoi, din 4 iulie, aceasta va fi în creștere treptată, până în jurul a 32...33 de grade, valori care se vor menține până la finalul celei de-a doua săptămâni. În ceea ce privește media minimelor termice, aceasta va oscila între 13 și 18 de grade, cu valorile mai scăzute la mijlocul primei săptămâni din interval. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele zile ale lunii iulie, urmând ca până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a acestora să fie în scădere.

TRANSILVANIA

În primele zile ale lunii iulie, media maximelor termice va fi în scădere semnificativă, de la 34 de grade până spre 23...24 de grade, urmând să crească treptat începând din 4 iulie. Astfel, până la finalul intervalului, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 30...31 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 și 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în primele zile din interval, iar până la finalul acestuia condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse.

MARAMUREȘ

La începutul lunii iulie vremea se va răcori simțitor, astfel încât temperaturile maxime vor fi, în medie, de la 32 de grade, în scădere spre 21...22 de grade. Din 4 iulie se va resimți o nouă încălzire, iar media temperaturilor maxime se va situa treptat în jurul valorii de 31 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 13 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori până la finalul primei săptămâni din interval. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în primele zile din interval, urmând ca până la finalul acestuia probabilitate de apariție a averselor să fie redusă.

MOLDOVA

Până la jumătatea primei săptămâni de prognoză vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru cateva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipație regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 35...36 de grade, până spre 24...26 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 32 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză să oscileze ușor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18...19 grade la începutul intervalului, până spre 14...15 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

DOBROGEA

După o ușoară scădere de temperatură în primele zile din interval, tendința vremii va fi de încălzire treptată până la finalul primei săptămâni de prognoză, urmând ca în a doua săptămână de anticipație valorile termice să oscileze ușor de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, vor scădea de la valori de 32...33 de grade la începutul intervalului, până spre 30 de grade în data de 4 iulie, apoi vor crește spre 33...34 de grade și se vor menține în jurul acestor valori pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime, cu mici oscilații de la o noapte la alta, va fi de 19...21 de grade. Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi posibile mai ales în intervalul 3-6 iulie și după data de 10 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va răci până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, apoi se va încălzi din nou pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipație regimul termic să înregistreze variații importante. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36...38 de grade, până spre 28 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 35 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză să oscileze ușor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopților, media valorilor termice va fi în scădere de la 18...19 grade, la începutul intervalului, până spre 16 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 18 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

OLTENIA

Vremea se va răci în primele zile din interval, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipație regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36 de grade, până spre 26 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 34...35 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză să oscileze ușor în jurul acestor valori. Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18...19 grade la începutul intervalului, până spre 15 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în
intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

LA MUNTE

În primele zile din interval vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipație regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 22...24 de grade, până spre 14...15 grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 22 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză să oscileze ușor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopților, media valorilor termice, va fi în scădere de la 13...14 grade la începutul intervalului, până spre 8...9 grade în data de 4 iulie, apoi va crește spre 13 grade în data de 8 iulie și ulterior se va menține în jurul acestei valori. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie și după data de 10 iulie.

 

Subiecte în articol: meteo prognoza grade
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri