Potrivit cumvaplace.ro, spre deosebire de omletă, care se gătește doar pe ochiul de aragaz, frittata își desăvârșește gustul în cuptor după ce a fost gătită câteva minute pe foc. Se pregătește foarte ușor, așa că dacă v-am făcut curioși, aveți mai jos rețeta de frittata cu verdețuri.
INGREDIENTE
-
4 ouă
-
8 linguri de lapte (sau smântână)
-
50 g brânză telemea rasă
-
O mână de frunze verzi (spanac, leurdă, rucola, frunze de ridichi)
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
- În plus
-
1 roșie
-
Frunze de rucola, spanac (aceleași verdețuri pe care le-ați folosit în omletă)
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți cuptorul la 175 °C. Tăiați mărunt verdețurile.
- Într-un castron, bateți ouăle cu telul (sau cu furculița) și asezonați cu sare şi piper, după cum vă place. Adăugați laptele.
- Încingeți, la foc mic, o linguriță de ulei într-o tigaie ce poate fi pusă apoi la cuptor.
- Turnați compoziția de ouă și lapte, presărați deasupra verdețurile și brânza rasă. Toate ingredientele e bine să se gătească încet şi uniform. Din când în când ”scuturați” tigaia și desprindeți cu grijă marginile omletei.
- Când o puneți la cuptor, frittata trebuie să fie coaptă doar pe jumătate. O lăsați în cuptor aproximativ 10-15 minute.
- După ce e gata, împăturiți frittata în jumătate pentru a o muta mai ușor pe farfurie. Adăugați felii de roșii și frunze verzi și masa este gata.
SFATURI
- Frittata se poate găti integral și pe ochiul de aragaz. În acest caz, o țineți pe foc până se gătește aproape de final, puneți o farfurie deasupra și răsturnați omleta, apoi o puneți din nou în tigaie și o mai lăsați foarte puțin pe foc.