Jurnalul.ro Timp liber Culinar Frittata cu verdețuri

Frittata cu verdețuri

de Andreea Tiron    |   

Indiferent cum i-am spune, frittata sau omletă, vorbim despre un amestec de ouă cu brânzeturi sau verdețuri ori ceva bucățele de afumătură.

Potrivit cumvaplace.ro, spre deosebire de omletă, care se gătește doar pe ochiul de aragaz, frittata își desăvârșește gustul în cuptor după ce a fost gătită câteva minute pe foc. Se pregătește foarte ușor, așa că dacă v-am făcut curioși, aveți mai jos rețeta de frittata cu verdețuri.

INGREDIENTE

  • 4 ouă

  • 8 linguri de lapte (sau smântână)

  • 50 g brânză telemea rasă

  • O mână de frunze verzi (spanac, leurdă, rucola, frunze de ridichi)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • În plus
  • 1 roșie

  • Frunze de rucola, spanac (aceleași verdețuri pe care le-ați folosit în omletă)

CUM SĂ FACEȚI

  • Încingeți cuptorul la 175 °C. Tăiați mărunt verdețurile.
  • Într-un castron, bateți ouăle cu telul (sau cu furculița) și asezonați cu sare şi piper, după cum vă place. Adăugați laptele.
  • Încingeți, la foc mic, o linguriță de ulei într-o tigaie ce poate fi pusă apoi la cuptor.
  • Turnați compoziția de ouă și lapte, presărați deasupra verdețurile și brânza rasă. Toate ingredientele e bine să se gătească încet şi uniform. Din când în când ”scuturați” tigaia și desprindeți cu grijă marginile omletei.
  • Când o puneți la cuptor, frittata trebuie să fie coaptă doar pe jumătate. O lăsați în cuptor aproximativ 10-15 minute.
  • După ce e gata, împăturiți frittata în jumătate pentru a o muta mai ușor pe farfurie. Adăugați felii de roșii și frunze verzi și masa este gata.

SFATURI

  • Frittata se poate găti integral și pe ochiul de aragaz. În acest caz, o țineți pe foc până se gătește aproape de final, puneți o farfurie deasupra și răsturnați omleta, apoi o puneți din nou în tigaie și o mai lăsați foarte puțin pe foc.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri