Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mici preparați în casă

Mici preparați în casă

1 Mai a devenit și ziua în care românii reușesc să mânânce cantități impresionante de mici. Cei care vor să-și prepare singuri compoziția pentru grătarele-ncinse de Ziua Muncii trebuie să știe că faimoșii mici au fost, inițial, o încercare a unui bucătar celebru din Capitală, iar prepararea lor nu este deloc dificilă. Cu peste 100 de ani în urmă, cârciumarul Iordache Ionescu, renumit pentru rețeta lui de cârnați, avea mai mulți clienți decât putea servi, iar atunci a-ncercat ceva nou: să pună direct pe grătar compoziția de carne. Noul produs a fost foarte bine primit, din prima clipă, apoi s-a răspândit cu rapiditate. Carnea folosită în mod tradițional pentru mici este un amestec de vită și oaie, însă unii preferă combinația de vită cu porc. Micii sunt mai gustoși atunci când carnea de vită se alege din zona pulpei. Rețeta de succes include 70% carne de vită și 30% oaie sau porc. Condimentele sunt la fel de importante: sare și piper negru, proaspat măcinat, cimbru uscat, boabe de ienibahar, bobițe de coriandru, seminte de chimen și boia dulce sau iute. Nu trebuie să lipsească usturoiul și puțin bicarbonat, iar amestecului i se adaugă apă rece sau o supă de oase, pentru a fi cât mai pufoasă.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri